fredag 31 oktober 2008

Är angreppen på Palin så hårda för att hon är kvinna?

Linnea Bergnehr, pressekreterare Kommunal, kommenterar de hårda angreppen och hatet mot Palin ur ett feministiskt perspektiv.  Rapporten kommer från New York fem dagar före det amerikanska presidentvalet.



Tidningar om Palin: Expressen, DN, SvD, VA, Aftonbladet

5 kommentarer:

Unknown sa...

Och borde - med tanke på hennes politiska linje - hon alltså sluppit dessa "angrepp"? Jag förstår inte.

Fritt ur hjärtat sa...

Herre gud, ännu ett skäl att inte kalla sig feminist??? Så usla argument, hon är feminist för hon jagar och har lämnat bort barnen tidigt! Man häpnar. Dessutom finns det hat mot manliga politiker likaväl, wododockorna har väl ingen missat!?

Anonym sa...

Att Palin vill åtnjuta vissa friheter samtidigt som hon vill ta bort rättigheten för kvinnor att bestämma över sin egen kropp kan ALDRIG bli feminism.

Kalla saker och ting för dess rätta namn: HYCKLERI - SKENHELIGHET - DUBBELMORAL

Anonym sa...

Men lägg ner! Palin hånas inte för att hon är kvinna utan för att hon uppenbarligen är helt pantad. Omvänt: Ska hon hyllas bara för att hon är kvinna, oavsett vilken (brist på) kompetens hon besitter. Absurdt.

Anonym sa...

Jag tycker absolut att Palins politik, som för övrigt gör mig mörkrädd, ska både debatteras och kritiseras. Samtidigt tycker jag att de reaktioner Palins person väcker är intressanta och kan sättas i samband med att hon är kvinna. Jag refererade till, och delar delvis, Debbie Stoller chefredaktör på Bust Magazine, åsikt att Palin kan vara intressant ur ett feministiskt perspektiv. Eller som sångerskan Cher uttryckt det om Palin ”jag delar inte hennes åsikter men jag har respekt för alla kvinnor som gör mer än vad som tros om eller förväntas av henne”.