torsdag 15 maj 2008

Vem ska trösta regeringen?

Det är sällan man ser en regering som på så kort tid som får så mycket stryk av så många som den borgerliga regeringen har fått idag. Först skär man ned så mycket av försvaret att det enda som återstår är ett skrikande budgetunderskott. Som gammal vapenvägrare är man böjd att utbrista Go Tomhylsan Go. Det känns dock lite dyrt med 40 miljarder om året som inte räcker till något pang alls utan bara till ett enda långt budgetgräl. Tolgfors är inte den som bevekas av att en gravallvarlig ÖB säger i DN, SvD att man inte längre kan försvara landet.

Sedan ska Littorin tvinga hundratusentals människor att betala 5 000 kr om året till en a-kassa som de lämnat eftersom regeringen gjort den så dyr och dålig. DN, Aftonbladet. Vissa av de som tvingas betala kommer inte ens att vara berättigade att få ut något av försäkringen. Jag vill sitta på första parkett om en moderatledd regering försöka lägga förslag om en tvångskassa som tvingar alla poliser (de har ingen a-kassa eftersom nästan ingen är arbetslös) och massor av småföretagare att betala 5 000 kr i en sorts extraskatt för att de jobbar.

För det tredje får man bitande hård kritik av Professor Calmfors från regeringens eget Finanspolitiska råd. DI: Regeringen får smäll på fingrarna för ommöbleringen av a-kassan. Det säger Lars Calmfors och hans finanspolitiska råd. De anser också att jobbpolitiken ännu inte gett resultat.

Dagens tävling är: finns det någon organisation, parti eller gruppering som i någon del har sagt något enda positivt om någonting regeringen gjort när det gäller försvaret eller a-kassan i dag? (Statsråden är jäviga)

Dagens fråga: Om ni låg efter i alla opinionsundersökningar skulle ni då likt Reinfeldt driva en politik som är specialdesignad för att absolut alla människor i hela landet ska tycka illa om det ni gör? Ok, det är bra om politiker inte är populister men det här en självspäkning på en nivå och av en intensitet man sällan får skåda.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Johan Pettersson

Anonym sa...

Som medlem på ett Amerikanskt/Kanadensiskt forum sedan många år tillbaka om lite allt möjligt meddelade jag nyligen att det var fritt fram att invadera Sverigen när vårt försvar inte längre var dugligt pga bristande ekonomi att försvara Sverige.Först fick jag förvånade och nyfikna motfrågor där en del kollat upp detta vidare och rent ut sagt skrattade hysteriskt och undrade vilka som skötte detta land.Någon trodde det var Bröderna Marx.Fy fan för Sverige idag rent ut sagt och våra genomruttna politiker.

Sara Fridman