tisdag 22 april 2008

Fenix Park stäms för utebliven lön

Nu stämmer Kommunal ridklubben Fenix Park för att de inte betalt lön för åtta flickor som arbetade där förra sommaren. SVT och Kristianstadsbladet rapporterar att det är över 100 000 kronor i lön som inte utbetalats förra sommaren.

Förra sommaren satte Kommunal Fenix Park i blockad eftersom de vägrade teckna kollektivavtal. Ägaren utnyttjade unga flickors intresse för ridning och gav dem löner och villkor som är långt sämre än avtalet anger. Den värsta händelsen var när ägaren till Fenix Park försökte köra över två av Kommunals medlemmar och blockadvakter.

Fenix Park är det kanske värsta exemplet på hur en skrupelfri ägare kan utnyttja människor genom att låta bli att teckna kollektivavtal. Vi har alla läst ett oräkneligt antal artiklar om hur hemskt det var att facket pressade hårt för ett kollektivavtal vid salladsbaren i Göteborg.

Men det är rätt enkelt. Antingen har vi ordning och reda på arbetsmarknaden med löner och villkor utifrån ett kollektivavtal. Eller så får vi acceptera att vissa arbetsgivare utnyttjar sin maktställning som Fenix Park har gjort.

Den som är intresserad av hur media skildrar facket kan fundera på varför ni som bor utanför Skåne inte kunnat höra eller läsa något om de övergrepp som skett vid Fenix Park.

3 kommentarer:

Fenix Park AB sa...

mmmmm

Anonym sa...

Det är ju bara det att det du skriver inte stämmer med verkligheten. Att lämna in en polisanmälan innebär inte att personer automatiskt är skyldiga, í det här fallet var syftet från fackets sida bara att smutskasta. Kristianstadsfacket Kommunal ville fortsätta blockaden sommaren 2008 men fick inte lov från centralt håll, de hade redan gått alldeles för långt. Fenix Park har inte gjort sig skyldiga till något utan friats i alla instanser. Men sånt är ju inte viktigt att skriva anser såna som du...

Anonym sa...

här är en länk: http:// www.fenixpark.com