fredag 25 april 2008

Stoppa hetsjakten på sjukskrivna

Regeringens politik innebär en hetsjakt på de sjukskrivna. Kommunals ordförande Ylva Thörn är skarp i sin kritik av regeringens politik. – Människor kommer att behandlas som slit-och-släng-varor. Regeringen har en medveten strategi som handlar om att misstänkliggöra enskilda människor som sliter och släpar för att få sin vardag att gå ihop. Den bild de vill etsa fast är att alla fuskar och att så den misstanken har visat sig framgångsrikt.

Sedan den första november 2007 arrangerar Kommunal manifestationer under parollen Kamp för rättvisa mot den borgerliga regeringens orättvisa politik. Kommunalarbetaren skriver om manifestationen på Mynttorget i Stockholm där Lars-Åke Almqvist talade om kampanjen mot regeringens försämringar för de sjuka.

Kommunal genomför en namninsamling på nätet och på papper mot förslaget. Initiativet till namninsamligen kom från Norrbotten som samlade in 6 000 namn på några dagar. Namninsamlingen har denna text:

Kommunal protesterar mot försämringarna för den som råkar bli sjuk!

Sjuka blir inte friska av hårdare regler eller sänkt ersättning. Ingen ska behöva förlora sitt arbete och gå från hus och hem om man blir sjuk, oavsett om du bryter benet eller drabbas av cancer.

Från 1 juli gäller:

- Sänkt sjukpenning

- Hårdare regler bland annat en ökad risk att sägas upp efter 6 månaders sjukdom

- Svårt att få sjukpenning mer än ett år

- Arbetsgivarens ansvar för rehabilitering minskas

Vi kräver att regeringen skrotar förslagen och slutar med hetsjakten på sjuka.
Skriv på du med!

Andra bloggare som skriver om detta: En facklig förtroendevalds vardag, Patrik Renfors. Christina Meltin Westerlund, Ilona Sz Waldau, Dukez.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer: